Rivalele de tradiție revin în Giulești
Eveniment Istorie

Rivalele de tradiție revin în Giulești

Rivalele de tradiție revin în Giulești, la 94 de ani de Rapid

Dacă istoria ar fi urmat un curs mai aproape de firesc, cel mai probabil Rapidul ar fi rămas specialista Cupei României și ar fi fost greu de egalat, iar rivalele sale tradiționale ar fi strâns împreună cu Rapid – în mai mult de 100 de ani de fotbal românesc – cele mai multe titluri de campioană. Acum, la sărbătoarea Rapidului rivalele de tradiție revin în Giulești.

De fiecare dintre cele trei foste rivale ne leagă multe … Progresul era poate chiar mai boemă decât echipa noastră pe vremuri – o echipă iubită de asemenea de mulți artiști, iar rivalitatea noastră începea dinainte de a ne fi jucat meciurile pe Republicii, dăinuind până aproape de pierderea identității acesteia … înainte de a se transforma în FC Național.

De Petrolul și Universitatea Craiova ne leagă de asemenea multe momente, fericite sau nu – dar notabile. Probabil, de referință sunt două. Cel în care am câștigat titlul din `67, după un 0-0 în fața Petrolului la Ploiești, în ultima etapă. Și desigur cel din `75, când Rapidul lui Nae Manea câștiga finala Cupei României în fața Craiovei ”Maxima”, nimeni alta decât cea care a obținut titlul de Campioană a României și în condițiile în care Rapid abia urma să revină din a doua divizie.

Regal fotbalistic pe ”Valentin Stănescu” cu Rapid, Progresul, Petrolul și Craiova

Nu, nu este vorba despre nostalgici! Este vorba despre fani care recunosc valoarea. Căci ceea ce veți vedea pe bătrânul nostru stadion va fi o colecție de jucători, astăzi de neegalat. Nu, nu sunt regrete! Pentru că indiferent dacă în anumite momente Rapidului nu-i mergea chiar bine iar rivalele erau pe val, erau vremuri când ne respectau și, mai ales noi ne respectam!

Pe iarba din Giulești vor evolua iar jucători precum Ovidiu Petre, Gabriel Popescu, Narcis Răducan,  Adrian Matei, Ovidiu Burcă, Romulus Bealcu sau Sabin Ilie, Cristi Vlad, Jean Grama, Costel Ilie, Octavian Grigore, Paul Gușă, sau Eusebiu Tudor, Silviu Lung, Aurică Beldeanu, Aurică Țicleanu, Nicolae Negrilă,  Ion Geolgău, Sorin Cârțu, Florin Șoavă,  Emil Săndoi și Ilie Balaci. Dar și jucători reprezentativi pentru istoria, fie ea și recentă a Rapidului.

Așadar, într-un respect total pentru ceea ce au însemnat acești jucători pentru fotbalul românesc și rapidist, să ne bucurăm de spectacol la sărbătoarea celor 94 de ani!

Mai multe despre acest eveniment găsiți și pe pagina noastră de socializare.

 

No Comments

comment No comments yet

You can be first to leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *