Ce ne propunem
Susțin Rapidul

Ce ne propunem

Care sunt obiectivele noastre?

Pe scurt, ca scop final ne propunem să devenim prima organizație, cu adevărat de tip ”socios” din România – parteneri ai echipei de fotbal Rapid. Pentru a ne lămuri în privința beneficiarului însă, urmează să ne îndeplinim anterior un set de obiective principale:

  • Să participăm activ și să contribuim la recuperarea identității, a mărcii Rapidului, în nume propriu sau în parteneriat.
  • Să promovăm unitatea între fanii și simpatizanții Rapidului, bazată pe cunoaștere – pe informare și pe respectarea valorilor noastre comune.
  • Să acordăm sprijin, atât tinerelor talente cât și foștilor sportivi aflați în dificulate, fostelor glorii ale Rapidului.
  • Să organizăm manifestări prin care să popularizăm istoria și tradițiile Rapidului și să menținem viu spiritul Rapidului.

Scurt istoric

 

Nu inventăm roata, cum am putea spune! Realitatea actuală consemnează existența unor grupări de tip ”socios” în toată lumea civilizată, cluburile de tradiție fiind bazate pe existența unei relații reciproc avantajoase între acestea și fanii lor.

Dl. Gheorghe Scurtu este primul care, în România a propus unui patron de echipă – în acest caz al Rapidului – un proiect de tip ”socios”. Din motive subiective acel proiect nu a demarat.

Au mai existat de asemenea încercări precum fostul ”Just Rapid”. Acestea nu au reușit, credem noi, în primul rând datorită problemelor de comunicare și viziunilor diferite ale unor suporteri …

Dar acum, Susțin Rapidul își propune să aducă în Giulești un astfel de concept, adaptat nevoilor și posibilităților fanilor rapidiști, astfel încât să răspundă realităților actuale.

Între timp alte echipe ne-au luato înainte. Cel mai bun exemplu este al fraților noștri de la Timișoara!

Considerăm că acesta este și viitorul nostru, unul bazat pe investitori și sponsori dispuși să finațeze / sponsorizeze echipa corect și transparent, atât în relația cu viitorul club cât și cu fanii, aceștia din urmă devenind susținători – parteneri.

Ce este esențial de spus?

  • Existența Asociației nu vine în niciun fel în conflict cu existența unor grupuri sau brigăzi de suporteri, acestea putând să-și păstreze identitatea indiferent de eventuala apartenență a unor membri ai acestora (și) la grupul nostru de membrii cotizanți.
  • Asociația se bazează pe membri care contribuie dezinteresat, fără posibilitatea de a fi remunerați.
  • Înscrierea într-o anumită categorie de contribuție este benevolă – fiecare alege ceea ce i se potrivește.
  • Membrii au aceleași drepturi în cadrul Asociației, dar și obligația de a respecta prevederile Statutului.
  • Conducerea este asigurată de Adunarea Generală, conducerea executivă fiind asigurată de un Consiliu Director ales în fiecare an. Un cenzor independent de C.D., sau o comisie de cenzori, asigură controlul financiar.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *