O imagine, cât o mie de cuvinte
Mass-media

O imagine, cât o mie de cuvinte

Sărbătorile Pascale au trecut și se presupune că toți ne-am curățat sufletește, că suntem mai buni, că suntem mai deschiși față de cei din jur! Dar, nu am fi rapidiști dacă nu am continua să avem motive de încordare …

Știm toți expresia ”o imagine face cât o mie de cuvinte”! Și am cunoscut în decursul timpului oameni care au fost alături de Rapid și în alte feluri. Precum Paul Onoiu – a cărui clipuri majoritatea dintre noi le-am văzut pe YouTube. Precum Bogdan Tudor – de asemenea editor al unor filmulețe cunoscute printre rapidiști și om de media. Sau Alex Paraschiv – a cărui fotografii cu și despre Rapid au ajuns la majoritatea rapidiștilor. Sunt oameni care poate vorbesc mai puțin, care adaugă puține cuvinte unor realizări foto sau video de care ne-am bucurat și datorită cărora putem toți să rememorăm ceea ce am trăit cu Rapid, sau ceea ce uneori poate am pierdut.

 

Mulți văd, puțini cunosc!

Adrian Boian

Adrian Boian

Câți dintre voi realizează că astfel de oameni au depus un efort pentru a se instrui, că au investit în tehnica din dotare și că, în spatele unei singure imagini de care să vă bucurați stau poate mai multe încercări, atenția asupra subiectului, ore de post-procesare … și în general, multă muncă!? Dar și mult, mult suflet!

Având azi fiecare un smartphone, poate vi se pare la îndemână ceea ce acești oameni fac. Poate ți se pare suficient să apeși pe un buton. Dar, în loc să se așeze comod și să fie (doar) beneficiari ai unui spectacol, astfel de oameni vânează momentele importante, au atenția încordată și privesc totul în amănunt … Iar amintirea unui gol captat în imagini este, nu-i așa (?), neprețuită.

Iar într-o epocă când și brânza fratelui este pe bani, unii dintre acești oameni sunt în mijlocul evenimentelor doar pentru că sunt rapidiști!

 

 

Libertatea de exprimare, o necunoscută!

Narcis Ioniță

Narcis Ioniță

Puțini din mass-media au fost de partea noastră. Mai mult, nu au fost de regulă corecți și echidistanți – chiar și unii dintre acei care se declarau ”rapidiști”. Ar fi trebuit deci să ne bucurăm că avem printre noi profesioniști care se află în mijlocul evenimentelor pentru a ne relata ceea ce se întâmplă, pentru a ne informa corect sau, pur și simplu pentru a capta momente din istoria Rapidului.

Dar, poate pentru că nu suntem noi de acord cu o părere sau alta, datorită unui zvon, sau pur și simplu pentru că așa suntem noi, ne este greu să-i apreciem. În stilul caracteristic, i-am blamat la fel cum și pe unii dintre foștii noștii jucători i-am înjurat … Când îi vedem le aruncăm cuvinte cu subânțeles sau măcar o privire amară.

Și asta o fac de ceva timp deopotrivă, conducători, patroni, iar astăzi și unii fani amețiți de gustul puterii – poate doar niște pioni în mâna unor oameni cu interese (nu-i numim – se știu ei).

 

Mergem înainte

În 2015 Alex Paraschiv spunea pe pagina de Facebook: ”Începând de astăzi, am încheiat colaborarea cu Rapid. Este clubul meu de suflet, dar e imposibil să faci ceva bun într-un asemenea loc, cel puțin cu actualul patronat. Nu voi mai scrie nici pe RapidTV, nici pe pagina oficială, site oficial, instagram, nimic legat de Rapid, nici nu mai fac poze pentru Rapid. Sunt doar suporter. Mă voi concentra mai mult pe partea foto, voi rămâne doar freelancer, voi continua să fac fotografii …”.

Iar acum, doar pentru că cineva dorește să iasă în față și, în pofida faptului că nu făcea fotografii pe bani, încă unul – a fost anonim, deci nu este nevoie să-l numim – a fost nevoit să zică ”pas” și va renunța să mai facă fotografii la meciurile AFC Rapid. Acest lucru se va întâmpla atâta timp cât o anumită persoană face parte dintre cei care organizează meciuri, fotograful rapidist fiind de părere că ”într-un club lucrurile trebuie să se desfășoare într-un mod profesionist, iar fanii – chiar și în condițiile în care contribuie, trebuie să o facă însă fără a încerca să dicteze altora”.

Așa cum proiectul RapidTV a mers înainte și Susțin Rapidul rămâne o cauză a unor rapidiști dezinteresați, care încă mai speră în unitate și în recuperarea identității noastre de rapidiști!

 

1 Comment

  1. RAPIDFANS spune:

    RAPIDFANS.RO NU A CONTAT…DOAR PAUL ONOIU CU 10 FILME E PE YOUTUBE ,RESTUL SUNT FACUTE DE NISTE ****** CARE NU AVEAU CE FACE CU VIATA LOR SI CU BANII LOR….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *